Menü

A Madách Tánciskola zuglói szakközépiskolai képzése

Párhuzamos (szakközépiskolai) művészeti képzés (14-19 év) – 5 éves képzés
Felvehető létszám: 16 fő
Képzési idő: 5 év
A szakképesítés száma, megnevezése: 54 212 09 OKJ számú színházi táncos.

A tánciskola ezen képzése 14 éves kortól elérhető, azaz 9. osztálytól indul. Négy év közismereti (középiskolai) oktatást és azzal párhuzamosan 4+1 év szakmai képzést jelent. A negyedik évfolyam végén  öt tantárgyból érettségi vizsgát tesznek a növendékek, az ötödik év végén pedig szakmai vizsgát, amellyel az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) szerinti szakképesítést szerezhetnek.

A klasszikus balett, a magyar néptánc, a modern-kortárstánc mind együtt szükségesek ahhoz, hogy valaki igazán képzett musicaltáncos legyen. Célunk, hogy növendékeink olyan átfogó képzést kapjanak ezen oktatás keretében, amellyel bármelyik produkcióban, színházi közegben eredményesen szerepelhetnek.

A növendékek klasszikus balettet, néptáncot, modern táncot, színpadi (musical) táncot, emelési technikákat, színészmesterséget és elméleti tárgyakat (tánctörténetet, balett elméletet, zeneismeretet) is tanulnak.

Mindezek elsajátításával olyan szintre fejleszthetik tudásukat és képességeiket a tánc terén, hogy alkalmassá váljanak széles körű elhelyezkedésre színházakban, táncegyüttesekben, valamint felsőfokú táncművészeti tanulmányok folytatására.

A tánciskola növendékei félévente színházi fellépésen mutatják be az addig tanultakat. A Madách Musical Tánc- és Zeneiskola növendékei részt vesznek még különböző színházi produkciókban is. A felsorolás teljességének igénye nélkül: Bogármese, LGT Táncképek, Mi vagyunk a musical, Macskák, Gulliver, József és a színes szélesvásznú álomkabát, Pán Péter, Jézus Krisztus szupersztár, Diótörő.

Nem budapesti lakosok számára kollégiumi elhelyezést tudunk ajánlani.

Az oktatás során neves koreográfusok, esetlegesen külföldi vendégtanárok meghívásával biztosítjuk növendékeink szakmai fejlődését.

Eddigi működésünk során, a képzésben részt vevő művészek és táncpedagógusok:

Zorándi Mária: A Magyar Állami Népiegyüttes egykori szólistája, a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc-színházi tánc tanszékének vezetője. Jurányi Patrick: A Magyar Állami Operaház, valamint a Finn Nemzeti Balett egykori szólótáncosa. Kovács Zsolt: A KFKI Kamarabalett tagja (jelenleg: Sárközi Gyula Társulat). Kováts Gergely Csanád: A Magyar Állami Operaház tagja, háromszoros show-tánc világbajnok. a Megatánc győztese. Gulácsi Ágnes: A Magyar Állami Operaház egykori táncművésze. Detvay Zsuzsa (†): A Magyar Állami Operaház tagja, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára Farkas Edit: A Magyar Táncművészeti Főiskola nyugalmazott tanára. Juhász Barbara: A Madách Színház Tánckarának egykori tagja. Réti Piroska: Nívódíjas klasszikus balettmester. Ménich Gábor: A Magyar Állami Operaház magántáncosa, a Talentum Táncművészeti Szakközépiskola egykori tanára. Szilágyi Gyula: A Magyar Állami Operaház magántáncosa. Németi Sándor: A Madách Színház Tánckarának egykori tagja. Volf Katalin: Kossuth díjas, Kiváló Művész, a Magyar Állami Operaház magántáncosa. Popova Aleszja: Kossuth díjas, Kiváló Művész, a Magyar Állami Operaház egykori magántáncosa. Végh Krisztina: Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház egykori magántáncosa, balettművésznője. Sárközi Gyula: a Magyar Állami Operaház egykori magántáncosa és balettmestere, a Madách Színház Tánckarának művészeti vezetője, a Magyar Táncművészeti Főiskola egykori docense, Harangozó díjas, a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett művész. Kautzky Armand színművész, Madách Színház tagja. A Budaörsi Játékszín társulatának is tagja. Hűvösvölgyi Ildikó színművésznő a Madách Színház művésznője, a Soproni Petőfi Színház örökös tagja. Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznő, rendező, a Madách Színház tagja. Ronen Morgen: ír sztepp táncos, koreográfus Lord Of The Dance Tagja, Archana Chaturvedi indiai koreográfus -New Delhi. Rusorán Gabriella a Magyar Állami Népi együttes egykori táncosa, a Honvéd Táncszínház táncos egykori szólistája, Harangozó díjas és Keresztes Mária-emlékdíjas művész. Weil Róbert színművész, Madách Színház tagja.

A párhuzamos (szakközépiskolai) képzésünkre való jelentkezés módjáról és a beiskolázás szempontjairól az alább letölthető dokumentumban olvashatsz.

A Madách Tánciskola magániskola, azaz  képzései költségtérítésesek. Amennyiben a költségtérítési hozzájárulással kapcsolatosan kérdésed merülne fel, úgy szívesen állunk rendelkezésedre a 06-1-222-14-02 -es telefonszámon.

 

<< vissza

Zuglói képzéseink

Madách Tánc- és Színművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

 

Budapest XIV., Angol utca 75.

Iskolánkról bővebben

Budai képzéseink

Madách Táncművészeti Stúdió - Buda 

 

Budapest XII., Beethoven utca 7-9.

Stúdiónkról bővebben

Kövess minket Facebookon

Csatlakozz hozzánk Facebook-on és értesülj az iskolával kapcsolatos legújabb információkról, érdekességekről.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra

Csatlakozz hozzánk YouTube-on és értesülj az iskolával kapcsolatos legfrissebb videókról.